Gemeenten

frsh.nl, participatiewet en de overheid

Gemeenten 2019-07-10T11:33:36+02:00

frsh.nl, participatiewet en de overheid

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).

Wethouder Paul Verbruggen: “Iedereen in Alkmaar moet kunnen meedoen in de maatschappij. Dat is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, maar we helpen onze inwoners graag op weg. Wel verwachten we daarbij ook een actieve bijdrage van henzelf, dat ze de handen uit de mouwen steken in een reguliere baan of door het doen van vrijwilligerswerk. Een mooie kans hierbij is het traject van Frsh, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in korte tijd een vakopleiding in de horeca afronden en stage lopen. Met het behaalde diploma, kunnen ze daarna op zoek naar een baan.”

Ferdi Geyik

Horeca Consulent

frsh.nl biedt een unieke horeca vakopleiding voor jongeren van 18 tot 28 jaar die door verschillende oorzaken zijn vastgelopen. Wij selecteren deelnemers vanuit de gemeente maar ook vanuit UWV en Onderwijs. In principe willen we jongeren met een uitkering laten instromen, maar ook zonder uitkering is mogelijk!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

www.horeca.nl/stayhome Heb jij al een lekker kopje koffie voor jezelf ingeschonken vandaag? ☕ Geniet ervan. 💙

Check tijdens je kopje koffie de aantrekkelijke vervolgacties op onze #StayHomeHospitalityAcademy van (branche-erkende) opleiders. Klaar voor de praktijk en het examen + diploma? 🤩 Bekijk het actuele aanbod van opleiders met mooie kortingen op www.horeca.nl/stayhome 👊
... Bekijk meerBekijk minder